С изключителен успех премина премиерата на спектакъла " Бъркотии в операта“ в Русе

С изключителен успех премина премиерата на спектакъла “ Бъркотии в операта“ в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

С изключителен успех премина премиерата на спектакъла “ Бъркотии в операта“, която се състоя вчера, 22.04., в зала „Арена“. Тя  бе съпътствана от огромен интерес от страна на русенци  – залата беше изпълнена до краен предел спрямо допустимия капацитет, при напълно спазени противоепидемични мерки.

Публиката аплодира горещо  любимите арии от “ Турандот“, “ Кармен“, „Севилският бръснар“, „Травиата“ и др., в   атрактивно – закачливото изпълнение на двамата любими български артисти Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов, подкрепени солидно от  хора и балета на Държавна опера – Русе. Много цвят и емоция внесоха и солистите на операта Анна Карадимитрова и Иван Пенчев, които достойно партнираха на големите звезди.

Ударна доза смях заля публиката  от серия  комични диалози, в типичния импровизаторски стил на Ненчо и Милица. А  Симбиозата между оркестъра на Русенска опера и джаз бенда на Ангел Заберски  достави огромна наслада на всички в залата.

 Аранжиментите на известния български джазмен  и тези на Михаил Йосифов отразяваха нивото на произведенията , написани от великите оперни композитори преди векове.

След края на спектакъла зрители от публиката с вълнение споделиха, че от началото на пандемията не са съпреживявали толкова емоционално и мащабно културно събитие.

Екипът на Държавна опера – Русе е признателен на всички, благодарение на които този проект стана реалност.

Сподели:

Още новини от деня