С изцяло обновен двор и нова спортна база посрещна новата година ОУ "Отец Паисий" - Русе

С изцяло обновен двор и нова спортна база посрещна новата година ОУ „Отец Паисий“ – Русе

Зам.-кметът Димитър Наков присъства на откриването на учебната година в ОУ „Отец Паисий“ – Русе. Инж. Наков пожела на учениците да бъдат упорити и да следват мечтите си и връчи поздравителен адрес на зам.-директора на училището Маргарита Георгиева.

Тази година е специална за това най – старо учебно заведение в региона ни.

Фондация „Еконт“, Община Русе и ръководството на ОУ „Отец Паисий“ си подадоха ръка и обединиха усилията си за реконструкцията на двора на едно от най-старите русенски училища. Около 250 000 лева се инвестират за цялостния ремонт на спортното игрище и прилежащото дворно пространство, за да спортуват близо 700 ученици пълноценно и да се реши дългогодишният проблем с пропадането, което се задълбочава с всяка изминала учебна година.

Цялостната реконструкция на училище „Отец Паисий“, включително дворното пространство, е заложена в разширената инвестиционна програма, с която Община Русе кандидатства за европейско финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ до 2020 г.

„Отчитайки спешността на ремонта на училищния двор, сме щастливи, че срещнахме подкрепа от фондация „Еконт“, която дарява голяма част от необходимите за ремонта средства в размер на 100 000 лева. Училище „Отец Паисий“ дофинансира от своя бюджет реконструкцията с допълнителни 50 000 лева, а останалата сума – още около 100 000 лева – е осигурена от Община Русе.

След повече от 2 месеца завършва ремонтът на дворното пространство, сбъдвайки една дългогодишна мечта на ученици, родители и учители. Там има ново игрище за футбол на малки вратички, баскетболно игрище, място за скок на дължина и игрище за волейбол.

Сподели: