С кикбокс семинар откриват новата спортна зала в Бяла

С кикбокс семинар откриват новата спортна зала в Бяла

На 27 февруари в град Бяла (Русе) СК Минотавър организира семинар по кикбокс. Поканени да участват са представителите на всички клубове, които са членове на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Мероприятието ще се ръководи от националния селекционер Владимир Вълев – Питбула и ще е първото събитие в изцяло новата спортна зала „Арена Бяла“. Тя ще бъде открита от кмета на Бяла г-н Димитър Славов, а официален гост ще бъде председателят на Конфедерацията Галин Димов. Най-вероятно на семинара Питбула ще бъде подпомаган и от старши треньорът на СК Шуменска крепост Галин Методиев, който от тази година е към помощник-треньорския екип на националите. Семинарът ще се състои в изцяло новата зала „Арена“ (Бяла).

 „Това е първото събитие, което ще се проведе в току-що откритата спортна зала в град Бяла. Поканени са всички клубове, чиито членове са картотекирани към Конфедерацията. Бих искал да отбележа, че семинарът е насочен основно и към по-младите и неопитни състезатели.“, заяви ст. треньорът на СК Минотавър г-н Валерий Станчев.

Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай припомня, че семинарът в Бяла се провежда непосредствено преди старта на Държавните първенства по кикбокс. Домакин на първото мащабно състезание ще бъде СК Шуменска крепост. Във връзка с това, г-н Станчев коментира:

„В Шумен ще можем да участваме само с петима състезатели. Въпреки малката бройка обаче, се надяваме на добро представяне и класиране в челните тройки.“

Организаторите на семинара от СК Минотавър – Бяла предупреждават, че по време на семинара ще се спазват всички противоепидемични мерки.

Сподели: