С купи и медали се завърнаха стрелците на "Джамбо" след фурор в турнира на закрито "Загорски стрелец"

С купи и медали се завърнаха стрелците на „Джамбо“ след фурор в турнира на закрито „Загорски стрелец“

Възпитаниците на треньора Йордан Джамбазов за пореден път, ръководени от най-точни наставления и увереност в собствените сили, завоюваха купи и медали в турнира по стрелба с лък „Загорски стрелец“, Ст. Загора. Всички отбори участваха с амбиция за висока резултатност и престижни класирания.

В отборната надпревара „Джамбо“ спечели ТРИ Шампионски купи, а в индивидуалната ЧЕТИРИ медала.

 На 26 и 27.01.19 г. в Ст. Загора се проведе VIII-ми турнир „Загорски стрелец“ по стрелба с лък на закрито, за мъже и жени, младежи и девойки.

 „Джамбо 2006“ участва с 9 отлично подготвени състезатели: Олимпийски стил – Иван Банчев, Йордан Джамбазов, Мирослав Мирчев; Лилия Божанова, Никол Георгиева, Велислава Великова; Компаунд – Овидио Акхиле, Виктор Петров и Даниел Добрев.

Резултатите от квалификациите срещнаха в някои от етапите стрелците на „Джамбо“ един срещу друг, но това не попречи на спечелването на медалите и призовите класирания.

Иван Банчев отново защити Шампионската си титла при мъжете в Олимпийския стил . В квалификациите беше с трети резултат от 28 участника. Той преодоля уверено следващите етапи на  елиминациите. На финала спечели златния медал след безапелационна победа над Владислав Вътев – „Млади стрелци“ (Вн), който се класира втори със сребърен медал. Боян Бонев – „Антибиотик“ (Рз) спечели бронза в малкия финал. 

Състезателките на „Джамбо“ при жените демонстрираха висока точност още в първия етап. В квалификациите Лилия Божанова беше втора, следвана от Никол Георгиева и Велислава Великова. Тези резултати им дадоха преднина в отборните съревнования. Лилия Божанова спечели сребърен медал. На големия финал, в двубоя с Добромира Даниелова– „Феникс Арчъри“ (Сф), Божанова се класира на второ място след оспорвана борба. Никол Георгиева достигна уверено до малкия финал, в който се представи достойно срещу Радка Василева от „Робин Худ“ (Сф) и се класира четвърта.

Треньорът Й. Джамбазов е убеден, че тези загуби във финалите на жените ни ще допринесат за качественото им бъдещо изграждане на международно ниво.

Златен медал на компаунда завоюва Овидио Акхиле, а Виктор Петров спечели бронза. В квалификациите и тримата състезатели на „Джамбо“ заеха лидерски позиции. Виктор Петров постигна втори резултат, следван от Овидио, Даниел Добрев беше пети.  И тримата стартираха елиминациите с победи. На полуфинала се срещнаха Овидио Акхиле и Виктор Петров. След оспорвана стрелба с минимална разлика от 2 точки спечели Акхиле. Финалът завърши с победа на Овидио Акхиле над Добромир Вучков „Габарит“ (Сф), а в малкия финал Виктор Петров извоюва бронза срещу  Кирил Тасков – „Раптор Арчъри“ (Кз).

В отборната надпревара „Джамбо“ спечели ТРИ Шампионски купи.

В Олимпийския стил Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Мирослав Мирчев триумфираха с Шампионската купа. Убедителни победи над отборите на „Феникс Арчъри“ (Сф) и „Робин Худ“ (Сф). На второ и  трето място се класираха „Робин Худ“ (Сф) и домакините от „Загорски стрелец“ (Ст. З).

При жените Лилия Божанова, Никол Георгиева и Велислава Великова преодоляха съперничките си от „Загорски стрелец“ (Ст. З). Шампионската  титла те извоюваха след бараж, в който и трите състезателки се представиха отлично, но с последния изстрел на Никол,  който беше в  идеалния център  затвърди титлата. На второто място се класира „Робин Худ“ (Сф), трети стана съставът на „Феникс Арчъри“ (Сф).

Още една Шампионска купа за „Джамбо“ в отборното състезание на компаунд. Овидио Акхиле, Виктор Петров и Даниел Добрев победиха безапелационно отборите на „Габарит“ (Сф) и „Хуни“ (Пд).

Сподели:

Още новини от деня