Кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед постави началото на ремонта на улиците в село Кривня

С около месец ще се забави преасфалтирането на две улици в Смирненски

Основният ремонт на улиците „Плиска“ и „Преслав“ в Смирненски ще бъде спрян, съобщи кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед.

„Получихме писмо от управителя на ВиК ООД – Русе, че са започнали процедура за избор на изпълнител съответно основен ремонт на тази част от водопроводната мрежа, която беше останала извън проект. С молба докато тече процедурата и започнат паралелно с избраните от нас изпълнители да започнат те изграждането на частта от водопроводната мрежа, която те са я проектирали“, заяви кметът.

„Още през януари проведохме такъв разговор с тях, тогава ни увериха, че нямат възможност, че няма средства, че имат проект за тази част на водопроводното трасе, но нямат осигурено финансиране. През април, когато приключи процедурата по избор на изпълнител отново проведохме разговор с тях. Казаха, че все още нямат финансиране и не могат да осигурят. Имаше опасност част от водопроводното трасе да бъде подменено с наши средства. През май проведохме нов разговор, когато вече започна строежа и се оказа, че вече има намерени средства, тече процедурата по избор на изпълнител. Само да кажа, че това може да забави с около месец някъде крайния срок на изпълнение на обекта. Това го казвам за Смирненски за да успокоите хората, защото чувам приказки от рода на „…те откраднаха парите и затова асфалтирането няма да се извърши“. Не, пари не сме откраднали, особено след като те са целеви, по постановление на Министерски съвет. Някои други кметове, ако знаят как се краде, могат да кажат и на мене, аз все още не знам“, завърши кметът.

Междувременно започна изграждането на спортните площадки в Глоджево и Смирненски. Започна асфалтирането в Кривня и до средата на август започва асфалтирането в Глоджево и във Ветово.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня