николова вирус

С още един месец удължават въведените специфични противоепидемични мерки за територията на Oбласт Русе

С още един месец удължават въведените специфични противоепидемични мерки за територията на област Русе. До 28-и февруари се забранява провеждането на масови мероприятия на открито, както и организирането, функционирането и посещението на пазари тип „Битаци“. За същия период се преустановява и дейността на пенсионерските клубове.

Това стана ясно от приключилото преди минути заседания на Областния оперативен щаб, което беше водено от заместник областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев, както и от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Засилен ще остане и контролът от страна на Областната дирекция на МВР относно стриктното спазване на чл.8, ал.3 от Закона за закрила на детето, който гласи, че родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20.00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст и съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14, но все още не е на 18 години.

Освен споменатите по-горе мерки в сила са и всички останали разпореждания на Министерството на здравеопазването.

Сподели: