С плакет на Фонд Математика на бъдещето беше удостоен днес пътешественикът Петър Ванев

С плакет на Фонд „Математика на бъдещето” беше удостоен днес пътешественикът Петър Ванев

Време за прочитане: < 1 мин.

С плакет на Фонд „Математика на бъдещето” беше удостоен днес пътешественикът  Петър Ванев. Русенецът се завърна в родния си град за да се срещне, по инициатива на Фонда, с ученици от Русенската математическа гимназия, на която е възпитаник и той. Призът беше връчен от председателя на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” Иван Иванов. Домакин на срещата беше Регионалната библиотека „Любен Каравелов”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пред десетокласници от гимназията, Петър Ванев разказа за втория си преход от Тройната корона на САЩ и онези 3500 км, 14 щата, 109 дни и един чифт обувки по Апалачката пътека. Той представи и първата си книга ,‚Пътека през огън и лед”, в която разказва за приключенията си по Тихоокеанския хребетен път.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

След като изслушаха вдъхновяващите му истории, учениците зададоха редица въпроси, свързани с решението му да се посвети на пътешествията и с начина, по който се справя с опасностите по време на дългите преходи. Гимназистите отправиха към Петър Ванев покана и за следваща среща, след завръщането му от Континенталния преход. С него, пътешественикът ще покори мечтаната Тройна корона на САЩ по преходи на дълги разстояния

Сподели:

Още новини от деня