С празнично шествие и концерт Бяла отбеляза 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност

С празнично шествие и концерт Бяла отбеляза 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност

С празнично шествие и концерт Бяла отбеляза 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност. В шествието се включиха деца, ученици и преподаватели от всички детски градини и училища в общината.

Празничната програма започна с приветствие на кмета на Община Бяла Димитър Славов, който напомни, че българското слово притежава духовна сила, която ни съхранява и обединява като българи. Специален гост на събитието беше народният певец Илия Луков, който също поздрави беленчани.

Концертът завърши с изпълнение на химна на българската просвета „Върви, народе възродени“ и пускане на балони в небето като символ на пътя… „към светла бъднина върви“.

Сподели: