С тържествена Света литургия в храм „Свети Георги“ в Русе започна отбелязването на празника на града

С тържествена Света литургия в храм „Свети Георги“ в Русе започна отбелязването на празника на града

С тържествена Света литургия в храм „Свети Георги“ в Русе започна отбелязването на празника на града – 6 май. На богослужението присъстваха десетки миряни. Сред тях беше и областният управител Драгомир Драганов. Той пожела на русенци здраве и благоденствие, както и да бъдат винаги единни в усилията си за по-доброто бъдеще на града. „Все по-осезаема е необходимостта от това да бъдем обединени и заедно да отстояваме общите каузи в полза на Русе и региона“, коментира Драганов. Той бе категоричен, че сред приоритети му като областен управител е както провеждането на честни и прозрачни избори, така и работата по ежедневните проблеми на хората от Русенско.

Програмата през целия ден предвижда редица събития, насочени към деца и възрастни, като техен основен организатор е Община Русе.

От 11.30 часа областният управител Драгомир Драганов ще участва и в церемония по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Там той ще произнесе и слово по повод празника.

Любопитен факт е, че преди по-малко месец той заедно с омбудсмана Валентин Димитров и кмета на Иваново Георги Миланов са посетили българската обител в Света Гора – славянобългарския манастир „Свети Великомъченик Георги – Зограф“. Там по тяхна молба е бил отслужен молебен за здраве и благоденствие на русенци, както и за просперитет на региона. Припомняме, че в манастира се съхраняват мощи на покровителя на Русе Свети Георги Победоносец. Мястото е известно и с това, че там се намират няколко чудотворни икони на светеца.

Сподели: