С тържествено събрание в Русенския университет отбелязаха 74-та си годишнина и 169 години от рождението на патрона Ангел Кънчев

С тържествено събрание в Русенския университет отбелязаха 74- та си годишнина и 169 години от рождението на патрона на университета Ангел Кънчев.

Церемонията започна с поднасяне на венец пред паметника на българския революционер и патрон на университета Ангел Кънчев, в знак на уважение и почит към 169-годишнина от рождението му. Пред ректората на Русенския университет се бяха събрали много студенти, преподаватели и гости.

След това бе открита композицията – символ „Цветно лого на Русенския университет“, намираща се в ляво от Ректората. Идеята е на екипа от катедра „Промишлен дизайн“ към Русенския университет. Проектирането също е тяхно дело, а изпълнението е от поддръжката на Русенския университет.

белоев годишнина университет

Тържеството се пренесе в Канев център. Тук, ректорът на Русенския университет чл. – кор. проф. д. т. н. Христо Белоев произнесе приветствено слово към колегите си, студенти и гости.  Сред уважилите събитието бяха кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков, зам. обл. управител на област Русе г-н Свилен Иванов, представители на НТС по Транспорта, водени от г-н Яков Тишев, д-р хонорис кауза проф. Атанас Митков, д-р хонорис кауза на РУ Митьо Кънев.

ръководство русенски унивеситет

Следваха поздравления, награждаване на студенти, награждаване на факултети, награждаване на пенсионирани преподаватели и церемония по връчване на дипломи на придобилите докторска степен през 2019 година.

Сподели:

Още новини от деня