Община Иваново

С 21 % се увеличават нощувките на туристи в Община Иваново, най-посещаван „Черния щъркел“ в Нисово

Базов показател за развитието на туризма в Община Иваново е броят на реализираните нощувки в категоризираните места за настаняване. За периода 1 януари 2017 година до края на октомври същата година техният ръст е с 21 % в сравнение със същия период на 2016-а. Техният брой е 7737, което е сериозна заявка за утвърждаване на туризма в профила на общината.

Приходите от туризъм в Общината са се увеличили с 18.5 % за година, което показва, че тя е част от общата тенденция за страната ни. 2745 лева са били приходите от туристически данък там през 2012 година. Пет години по – късно те вече са 6547. Повечето от туристите са на активна възраст от 25 до 50 години, ползващи личен и много рядко обществен транспорт. Повечето от тях попадат в категорията индивидуални туристи или семейства, тоест групи от двама до 5 души. Почти всички от тях идват предварително информирани и търсят оптималното съотношение цена – качество на услугата, алтернативни форми на туризъм и контакт с природата.

39 % от всички туристи са предпочели да посетят археологически резерват „Ивановски скални църкви“. 14 % са изявили интерес към приключенски, пешеходен и екотуризъм в Природен парк „Русенски Лом“.

Сподели:

Още новини от деня