Кукленият театър в Русе предлага билети за спектаклите си и онлайн

С 3 представления участва Държавен куклен театър – Русе на фестивала „Театър, обичам те!“

На сцената на фестивала „Театър, обичам те!“ в Хасково ще се качат осем трупи. Форумът продължава от 18 до 25 юни, а днес зам.-кметът на града Мария Вълчева и директорът на домакините от Драматичен театър „Иван Димов“ Стелиян Николов представиха програмата.

Тя е интересна, пъстра и разнообразна. Всяка година фестивалът търпи добро развитие и вдига нивото си, отбеляза Вълчева. Това е негово 17-то издание и шесто под името „Театър, обичам те!“

Дните на Мелпомена се откриват с премиерата на хасковския театър „Смехът на сърцето“ по Антон Чехов. Последователно ще гастролират още Малък градски театър „Зад канала“, Арт театър и Кontraplan, Театър „Българска армия“, пловдивският театър „Н. О. Масалитинов“, Младежки театър „Николай Бинев“ и Театър „Бонини“. Детската програма ще бъде представена с три заглавия на Държавен куклен театър – Русе.

Предвижда се и тази година да бъде връчена награда за най-добра мъжка и женска второстепенна роли. Спазваме също така традицията цените за представленията да бъдат достъпни, увери Николов.

Музиканти ще свирят в първите три дни от фестивала на открита сцена пред сградата на театъра след постановките. Сред тях са Interglow и Миро. Варненските групи „Алиби“ и „Sanitarium Escape“ ще се представят с трибути, а Мила Робърт и група „Молец“ ще закрият музикалните изяви.

Сподели: