министър на образованието

С 8 паралелки първокласници и нови шкафчета за тях започва новата учебна година в СУ „Васил Левски“ – Русе

С 8 паралелки първокласници и нови шкафчета за тях започва новата учебна година в СУ „Васил Левски“ – Русе. Това съобщи директорът на учебното заведение Галин Ганчев днес. /на снимката/ В цялата страна е въведено облекчаване на децата от тежките раници. По тази причина още в края на отминалата учебна година училището кандидатства и спечели финансиране от Министерството на образованието за въпросните шкафчета, където децата от първи до четвърти клас ще оставят раниците си, екипите за спорт и пр. Отпуснати са 19 хил. лева. Стаите се заключват, поради което не се налага децата да ги носят вкъщи. Учителите упражняват контрол.

В 24 класни стаи това лято е сменен паркетът. Децата от първи до пети клас вече се радват на нов ламиниран паркет върху пода.

Инвестирани са 50 000 лева за ремонти навсякъде. 25 000 лева от тях са дадени от Община Русе, а останалите са от бюджета на училището. Направена и хидроизолация на едното крило на покрива. Става дума за това крило, където учат децата от горните класове. Направен е основен ремонт на коридора на четвъртия етаж във всеки корпус. Поставени са нови пейки, нови врати на класните стаи, ново LED осветление. Някои от стаите са боядисани.

Училището е готово да посрещне нормално учебната година, подчерта директорът.

Сподели: