Тази вечер бе открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата"

Тази вечер бе открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата“

Изложбата „Кръговрата на квадрата“ на русенските художници Георги Пасев и Таня Пасева, която беше подредена за официалното откриване на Мартенските музикални дни, може да бъде разгледана във фоайето на Доходно здание до 31 март. Планираното официално откриване на 15 март беше отложено за 17-ти, поради обявения двудневен национален траур.

Георги Пасев и Таня Пасева се установяват все по-трайно сред водещите имена в съвременното българско изкуство. Те работят в области като живопис, колаж, асамблаж и сценография. Творбите им се отличават с нестандартни форми, креативност и дълбочина. Двамата са част от творческия екип на Куклен театър – Русе, където създават забележителни сценографии и кукли за постановките на института, като и за други театри в страната. Някои от най-известните заглавия върху които са работили, са „Кучето, което не можело да лае“, „Червената шапчица“ и „Криворазбраната цивилизация“.

Събитието е част от съпътстващата програмата на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе, който се провежда ежегодно от 1961 г. Фестивалът се организира от Община Русе.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители в рамките на Мартенските музикални дни във фоайето на историческото Доходно здание.

/снимка – Иво Ботев/

Сподели: