Убий скоростта, спаси дете 1

Тази година Русе е домакин на кампанията за първия учебен ден „Убий скоростта, спаси дете“

Над 100 информационни табели с логата на партньор в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ в цяла България призовават шофьори, деца, родители и граждани да бъдат по-внимателни на пътя. На тазгодишното представяне на инициативата в град Русе Евелина Павлова от радио „FM+“ подчерта значението на всеки от участниците в движението да бъдат разумни зад волана. От тяхното поведение на пътя и това на останалите: деца, родители и граждани зависи дали ще бъде съхранен човешки живот при този интензивен трафик на МПС.

Информационните табели за кампанията днес се поставят и в град Русе. Ще бъдат поставени също и стикери върху задната част на превозните средства от градския транспорт. Зам.-кметът по „Комунални дейности“ към Община Русе г-жа Наталия Кръстева каза, че до вчера над 95% от пешеходните пътеки в града са освежени и снабдени със съответните знаци, отговарящи на Закона за движение по пътищата.

Убий скоростта, спаси дете 2

За да бъде по-осезаем ефекта от кампанията, която тази година се провежда в град Русе, деца от ЦДГ „Звездица“, „Детелина“ и „Снежанка“ преминаха по освежена пешеходна пътека, придружени от г-жа Кръстева и представител на организаторите на кампанията.

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ набира скорост, като вече осем общини в страната предупреждават жителите си за по-голямо внимание на пътя.

Инициативата се организира за 14-та поредна година и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. По случай наближаващия първи учебен ден, редица български общини подкрепиха инициативата, с която да напомнят на шофьорите, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.

В ефира на радио FM+, редица известни личности, сред които Теди Москов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Ути Бъчваров, Юлиян Вергов, Георги Господинов, Хилда Казасян и други, призовават към толерантност на пътя.

Сред общините, подкрепили инициативата, са още Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора. „Убий скоростта, спаси дете“ се провежда със съдействието на Оргахим АД-Русе, Роберт Бош-България и OMV България.

Убий скоростта, спаси дете 2

Сподели: