Тази неделя оперетата „Графиня Марица“ отново ще заблести на русенската сцена

Тази неделя оперетата „Графиня Марица“ отново ще заблести на русенската сцена

Тази неделя, 16.06.2024г., на голяма сцена в Доходно здание, Държавна опера – Русе отново ще разкаже красива приказка за любовта с оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман.

След големия интерес, с който бе посрещната премиерата през април, „перлата на оперетната класика“ ще оживее отново на русенската сцена под режисурата на Александър Мутафчийски. В този спектакъл с дебют ще блеснат оперните артисти Нели Петкова, в ролята на графиня Марица, Глория Пенчева, в ролята на Лиза, Теодор Петков, като граф Популеску, а Кремена Ганчева ще е циганката Маня. Хор, балет и оркестър на Държавна опера – Русе допълват главния състав, осигурявайки вечер на незабравими изпълнения.

Създадена в началото на 20-те години на миналия век, оперетата „Графиня Марица“ ни пренася в романтичния свят на Унгария след Първата световна война. Публиката се озовава в имението на очарователната и своенравна графиня Марица, която мечтае за истинска и чиста любов. Сюжетът се разгръща в история, изпълнена с романтика и интриги. Остър любовен конфликт между разорения граф Тасило и гордата, красива графиня Марица обуславят действието. Поредицата от грешки и заблуди води до истинско объркване и кулминира в публичен скандал между двамата герои, но… накрая триумфират искрената любов, истинските, вечни ценности и чувства.

Оперетата „Графиня Марица“ пленява с невероятно красива музика. От първите акорди на отделните музикални номера, мелодиите увличат, правейки това произведение достъпно и привлекателно за всички. Музиката в оперетата е ярка и страстна, като съчетава класически и национални мелодии и ритми. Соловите номера, дуетите и масовите сцени са наситени с унгарски колорит, придавайки уникална атмосфера и чар.

Не пропускайте възможността да се потопите в магичния свят на „Графиня Марица“ и да се насладите на едно незабравимо оперетно изживяване!

Билети на касата на Държавна опера – Русе и онлайн www.ruseopera.com

Сподели: