Тази сутрин бе открит центърът за обучение на персонал на Бадер България Мениджмънт

Тази сутрин бе открит центърът за обучение на персонал на „Бадер България Мениджмънт“ в Русе

Тази сутрин бе открит центърът за обучение на персонал на „Бадер България Мениджмънт“ в Русе. Официалното откриване се състоя сега в сградата на бул. „Цар Освободител“ № 107. Събитието бе уважено от областния управител Галин Григоров, кмета на Община Русе Пламен Стоилов и много гости от Общински съвет – Русе, Агенцията по заетостта, Дирекция „Бюро по труда“ – Русе; представители на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“; на „Витте Аутомотив“, „Аристон С“, „Руен Машинъри“, „Ина Трейдинг“.

Така бе поставено началото на дългосрочна инвестиция за производство на интериорно обзавеждане за автомобили, с перспектива за разкриване на 700 нови работни места в Русе.

„BADER е утвърдена марка за качество, една от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Немската компания има международна репутация и осъществява дейността си на 5 континента, като работи за някои от най-добрите автомобилни производители в световен мащаб.

Съвременната технология на производство и непрекъснатият контрол осигуряват постоянно високо качество. Този висококачествен автомобилен кожен продукт, доставян от BADER, е отличителен белег на международната репутация, като по този начин поставя BADER в собствен клас.

За първи път, BADER планира разширение към Югоизточна Европа и избра именно инвестиция България и гр. Русе за център на своята инвестиция. До края на 2019 г. „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД ще обособи фабрика за кожени тапицерии за автомобилни седалки в дунавския град, която ще извършва производство без никакво замърсяване на околната среда и вредни емисии.

Във фокуса на нашата работа е осигуряването на първокачествени продукти за нашите клиенти, които вече ще са запознаят и с локацията на новото ни производство – гр. Русе. „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД възприема философията и следва ценностите на немската компания за качество, устойчивост, конкурентно местоположение, успешни партньорства и иновации.  

Марката BADER е синоним на утвърдена система от стандарти за качество, но в същото време водеща ценност на компанията е активното сътрудничество с местната екосистема и добавяне на стойност към благоденствието на местните общности.

Избрахме Русе за новия си дом, тъй като градът ни предложи множество предимства. Градът има отлични традиции в текстилообработката и развитието на шивашката промишленост. Освен това, Русе е предпочетен за инвестиционна дестинация от други компании, произвеждащи автомобилни части, които формират своя собствена екосистема. С радост видяхме, че в града функционира подкрепяща администрация, която цени ангажимента на голям чуждестранен инвеститор като BADER.

Както река Дунав поема по своя път от Германия и стига до тук, така и BADER днес открива в Русе първата си голяма инвестиция – Център за обучение на персонала. BADER предлага на младите професионалисти възможността да открият разнообразните възможности, предлагани от глобално действащата компания. Широката гама от производствени процеси предоставя на кандидатите голямо разнообразие от възможности за кариера“, каза в обръщението си Цанкова, мениджър „Човешки ресурси“, „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД.

Сава Чорбаджиев, управител на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД, също представи фирмата и амбициите на ръководството.

Дражен Добиш, директор „Производство“ представи как ще се подготвят служители за работа във фабриката, която предстои да бъде открита в Русе.

Сподели:

Още новини от деня