Тамплиерски и масонски сюжети показва художникът Иван Иванов - Йоаний в новата си изложба „Кръстът“

Тамплиерски и масонски сюжети показва художникът Иван Иванов – Йоаний в новата си изложба „Кръстът“

Тамплиерски и масонски сюжети показва русенският художник Иван Иванов – Йоаний в новата си изложба „Кръстът“. Това съобщи за БТА Румен Ралчев, Велик приор на Велик приорат – България, които са организатори на експозицията. Откриването е тази вечер в „Галерия 900“ на столичната улица „Богатица“ № 10.

По думите на Ралчев произведенията в изложбата показват езотерични познания, свързани с „т.нар. тайни общества“. „Художникът има специфична техника. Не съм специалист, за да обясня каква е техниката, но според мен, когато се погледне рисунка или картина на Иван Иванов, веднага се разбира, че тя е негова“, разказа още Румен Ралчев. Той допълни, че ще бъде щастлив, ако изложбата запали жаждата за познание в хора, които не са част от тези общества.

Експозицията „Кръстът“ продължава до 25 ноември.

Иван Иванов-Йоаний е роден през 1968 г. Завършва изобразително изкуство във Великотърновския университет. Опира се на философия и убеждения, които му позволяват да изгражда живописта си в класическата европейска изобразителна традиция, експериментирайки със старинни техники от VII век. Автор е на първата в България анахронистична изложба. Преподавател е в Средното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе.

Сподели: