Танцовият спектакъл “Послания” за първи път гостува в Русе

Танцовият спектакъл “Послания” за първи път гостува в Русе

Съвременният танцов спектакъл “Послания” на Варна Денс Театър тръгва на национално турне и за първи път ще гостува в Русе. На 19-ти февруари (понеделник) на сцената на Доходно здание” от 19:00ч., публиката ще бъде отведена на танцово пътешествие, вдъхновено от творчеството на известния поет Никола Илиев (1946 – 2002), председател на Сдружение на писателите – Варна от 1997 г. до 2001 г.

Вълната и човека си приличат

в пространството от раждане до старост.

Отблъскват се и после се привличат.

Понякога дори с еднаква ярост.

– “Вътрешно море” 2001

Послания” е емоционален спектакъл, който с танц, поезия и музика стига до зрителя, разказвайки му за следата, която оставяме след себе си.

На сцената зрителите ще видят едни от най-изявените танцови артисти в България, сред които Зорница Петрова, Милен Петров, Тиаго Сантана, Теодор Цаков, Аделина Калинова, Никол Недева и Николай Дойчев.

Режисурата е дело на Карина Илиева и Силвия Христова от Варна Денс Театър.

Билети могат да се закупят на касата на Доходно здание, в epaygo.bg, офис мрежата на EasyPay и Grabo. Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Варна Денс Театър е професионална културна организация в сферата на съвременния танц, създаваща собствени творби за сцена и алтернативни пространства, организираща образователни събития с фокус танц и продуцираща фестивал “Танцови маршрути” от 2018 г. насам. Организацията се стреми да запознава широката публика с изкуството на съвременния танц, като в същото време предоставя възможности за професионална изява на талантливи артисти.

Сподели: