Танцово студио „Импулс“ и солистката на мажоретен състав „Екстрийм“ с успехи на международен фестивал в Букурещ

Танцово студио „Импулс“ и солистката на мажоретен състав „Екстрийм“ с успехи на международен фестивал в Букурещ

Седем първи и едно второ място в различни категории и възрастови групи спечелиха танцьорите на танцово студио „Импулс“ и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом Русе, с ръководители Петя Бонева и Вероника Миланова, на провелия се на 18 и 19 март международен конкурс „All styles“ в Букурещ. Те участваха в категория „Open dance“ и „Contemporary“ с изпълнение на два соло танца, три дуета, два групови танца и една формация.

В международния конкурс русенските танцьори се конкурираха с 1072 танца с участници от над 40 танцови студия от Румъния, България, Украйна и Република Молдова. От мажоретен състав „Екстрийм“ участва Дея Иванова със соло, за което взе първо място, а Виктория Андреева от балет „Импулс“ също спечели първо място за своето изпълнение. Йоана Кръстева и Калина Попова, Гергана Ангелова и Кристина Йотова, Виктория Андреева и Калина Димова спечелиха също първи места в категория дует. Във възрастовата категория 13-15 години танцьорите спечелиха две първи места за група и формация, а в 16-24 години се класираха на второ място. Ръководителите Петя Бонева и Вероника Миланова получиха купи и грамоти за хореографията на представените танци. Най-атрактивен и високо оценен беше танцът „Българска шевица“, който спечели журито и аплодисментите на публиката.

След този грандиозен успех момичетата и ръководителите на танцово студио „Импулс“ и мажоретен състав „Екстрийм“ са амбицирани да завоюват нови върхове.

Сподели: