Танцът на Китайския дракон очарова „Кукерландия“

Танцът на Китайския дракон очарова „Кукерландия“

Всяка година в гр. Ямбол се провежда международният фестивал „Кукерландия“, който продължава три дни и събира почитателите на фолклорните традиции. И тази година участието ни бе подкрепено от Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет, за което сърдечно благодарим.

На 25 февруари в програмата участваха и учениците от 8 б клас, които достойно представиха СУ „Васил Левски“. Сред пъстрото множество от участници и зрители се открояваха нашите момичета и учителката им Дзин Ю със своите красиви костюми, с внушителния Китайски Дракон.

Присъстващите на празника очакваха с интерес явяването на групата ни. Преди представянето госпожица Силвия Ненкова се постара да информира водещите за нашето училище, а госпожа Рени Стоянова беше интервюирана от журналисти, които изразиха желанието си да научат повече за СУ „Васил Левски“.

На две сцени, пространствено отдалечени една от друга, ученичките и госпожица Дзин Ю представиха танца на Дракона. Митичният символ на благоденствието сякаш оживя в ръцете на прекрасните момичета. Зрителите и участниците, дошли от различни краища на България и Румъния, изгледаха с интерес и възторг грациозното изпълнение. Любопитството и възхищението не стихнаха дори и след финала на танца. Нашите осмокласнички с усмивка отговаряха на въпроси, свързани с училището ни, с китайския език, с Дракона като символ .

Ще запомним „Кукерландия“ с прекрасните емоции и с поканата на организаторите за следващо наше участие на фестивала, неподправените емоции на учениците ни и радостта на доброволките, докоснали се до нашите традиции.

Сподели: