Театрална работилничка в Държавен куклен театър – Русе на 18 октомври

Театрална работилничка в Държавен куклен театър – Русе на 18 октомври

Време за прочитане: < 1 мин.

Театрална работилничка ще се състои в Държавен куклен театър – Русе на 18 октомври от 13 часа. Темата е „Да си направим театрални Кукли – „Явайки“.

Знаете ли какво е „Явайка“?
А как може да си направим театрална кукла „Явайка“?
Явайките – това са кукли с щеки, с помощта на които актьорът направлява действията на ръцете им. Названието е свързано с остров Ява, където този вид кукли е силно разпространен. Ръцете при явайката се сгъват в китката, лактите и раменете.
Такива кукли можете да видите в неделното ни представление „Вълкът и седемте козлета“.
На сцената в кукления театър, ще подскачат седем малки весели козлета. И ако вие искате в неделя да си тръгнете с едно симпатично, театрално козленце, ще трябва да останете за нашата работилничка, за да го сътворите с асистенцията на художниците и актьорите от театъра. След изработката на куклите, с помощта на творческия състав, ще вдъхнете живот на вашите прекрасни козлета, а накрая ще си ги вземете вкъщи, и дори бихте могли да си направите домашен куклен театър.
За да вземете участие, трябва предварително да запишете своето дете и да предплатите на касата на Кукления театър. Цената е 10 лв.
Отстъпка от 1 лв от цената при братче/сестриче/близнаци.
Побързайте, местата са ограничени!
Взели сме всички необходими предпазни мерки и прилагаме съответния контрол, за да гарантираме безопасността на всички посетители по време на тяхното театрално преживяване.

Сподели:

Още новини от деня