Театър "Българан" представя "Таборът се връща от небето" на 21 септември

Театър „Българан“ представя „Таборът се връща от небето“ на 21 септември

Време за прочитане: < 1 мин.

Театър „Българан“ представя на 21 септември от 19 часа в Канев център мюзикъла „Таборът се връща от небето“.

Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Продуцент на спектакъла е Владимир Янев.

Премиерата е насрочена за 19 август от 21.00 часа на сцената на прекрасния Летен театър в морската столица.
Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд „Култура“.
„Таборът се връща от небето“ е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!

Освен  Димитър Туджаров-Шкумбата и Софи Маринова в продукцията са поканени да участват и Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Лилия Илиева, Велин Михайлов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова. Танците ще се изпълняват от Ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при Областна дирекция на МВР – Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

Театър "Българан" представя "Таборът се връща от небето" на 21 септември
Сподели:

Още новини от деня