Театър "Българска армия" гостува в Русе с пиесата "Арсеник и стари дантели" на 10 юли

Театър „Българска армия“ гостува в Русе с пиесата „Арсеник и стари дантели“ на 10 юли

Театър „Българска армия“ гостува в Русе с пиесата „Арсеник и стари дантели“ на 10 юли от 19 часа в Доходното здание.

Сюжетът на комедията „Арсеник и стари дантели” ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака – Мортимър Брустър, който не може да устои на чара на красивата Илейн и… предлага брак. Но неочаквано откритие му отнема насладата от медения месец.

В старата ракла, в дома на неговите лели – Аби и Марта, чиято богоугодна благотворителност е добре позната из целия град, Мортимър открива труп. Не „труп”, а „трупове” – оказва се, че това е 12-тата им жертва. С идеята да „облекчат живота им”, Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния пансион, с чаша от позабравеното бъзово вино, но… „придружено с лъжичка арсеник, половин лъжичка стрихнин и щипка цианит”. Вече почерпените господа закопавали в мазето, където и в този момент братът на Мортимър – Теди „копаел поредния шлюз на Панамския канал”. Фактът, че той смята себе си за президента Теди Рузвелт се допълва с появата на още по-безумния им трети брат – Джонатан, с явни маниакални наклонности.

В криминалната пародия, която вече 77 години не слиза от световните сцени, са замесени актьорите: Гергана Данданова, Радосвета Василева, Асен Кобиларов, Тигран Торосян, Милен Миланов, Веселин Ранков, Мирослав Пашов, Луизабел Николова, Евелин Костова, Симеон Дамянов, Александър Дойнов, Йордан Алексиев, Калин Иванов и Пламен Добрев.

Има автори, чието име шества по света с едно единствено произведение. Такъв е случаят с Джоузеф Кесълринг и неговата пиеса „АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ”, играна 1444 пъти след премиерата й на Бродуей през 1941 година. От тогава до днес пиесата не слиза от световните сцени.

Билетите са в продажба на касата на Драматичен театър „Сава Огнянов“.

Телефон на Билетна каса: 082/ 830 168

Сподели: