медика русе

Тежко е състоянието на 57-годишният мъж, приет с изгаряния в УМБАЛ „Медика – Русе“

Тежко е състоянието на 57-годишният мъж, който беше приет днес по обед в УМБАЛ „Медика – Русе“ с изгаряния. Пациентът е бил приет в лечебното заведение в 11.30 часа. За да се обработят изгарянията се е наложило незабавна операция. Тя е извършена от пластичният хирург д-р Наско Тютюнджиев.

Мъжът е бил приет в термичен шок, трудно контактен и дезориентиран. Допълнително състоянието му е било усложнено от травмата заради която е бил настанен в УМБАЛ „Канев“. Мъжът не е могъл да обясни как точно се е случил инцидента.

„Към момента пациентът е настанен в реанимацията на УМБАЛ „Медика – Русе“ с 25 % изгаряния от втора и трета степен основно по ръцете и краката. Състоянието му е тежко, но няма непосредствена опасност за живота му. Към момента е рано да се правят прогнози за бъдещото възстановяване. Това ще стане ясно в близките дни“, каза д-р Тютюнджиев.

Анестезиологът д-р Симеон Михов уточни, че ще се наложи кръвопреливане на кръвна плазма, за да може да се възстанови. За целта ще се търсят кръводарители.

Сподели:

Още новини от деня