Тенорът Михаил Михайлов: Ще чуете песни за всички фази на любовта, дори тези които не приличат много на любов

Тенорът Михаил Михайлов: Ще чуете песни за всички фази на любовта, дори тези които не приличат много на любов

“Тенори срещу Сопрани! Марс срещу Венера! Мъжете срещу жените. Тенорите срещу сопраните. Героите срещу вдъхновителките. Вечната битка в операта за любовта на публиката! Огромна доза антагонизъм, нали? Така е в операта. А и в човешките отношения.

Мъжката и женската енергия винаги се преследват, борят се за надмощие, омаловажават се, въздигат се, нараняват се, разделят се, после пак се търсят и така, докато се слеят в едно.

И това сливане е неизбежно, защото то кара човечеството да продължи да съществува!

Наричаме го „любов“. Именно това неизбежно сливане ще празнуваме утре в деня на любовта. На човешката любов, с човешките ѝ страсти.

Това ще ви покажем и на сцената. Ще чуете песни за всички фази на любовта, дори тези които не приличат много на любов. Отначало…

После ще има съвсем откровени песни за споделената любов. Ще чуете и песни за любов към музиката, за любов към мира, за любов към човечеството.

Музиката е изкуство, което като всички изкуства отразява живота. Музиката има обаче едно преимущество – тя има красиви мелодии за всяко едно състояние на влюбения човек.

Нашите „мелодии“ са подбрани от маестра Вилиана Вълчева за вас. Разнообразни са както емоционално, така и жанрово. Има класически оперни арии, канцонети, мюзикъл, кросоувър, дори поп парчета.

В този концерт участват чаровните и чувствени тенори на Русенска опера – Борис Луков, Михаил Михайлов и Петър Костов и нежните и изкусителни дами – Даниела Караиванова, Глория Пенчева и Нели Петкова.

Заповядайте да възпеем любовта заедно”, призова тенорът Михаил Михайлов, един от участниците в празничното събитие посветено на любовта!

Очакваме ви утре, 14 февруари, от 19 часа в зала Филхармония!

Билети на каса Опера и онлайн на www.ruseopera.com

Сподели: