Теодора Димитрова: 2020 година бе много динамична, с много сделки и търсене. Тази тенденция върви и през 2021 година

Теодора Димитрова: 2020 година бе много динамична, с много сделки и търсене. Тази тенденция върви и през 2021 година

Време за прочитане: 2 мин.

2020 година бе много динамична, с много сделки и търсене. Тази тенденция върви и през 2021 година. Само за първите 3 месеца има над 15 % ръст, който отчита Агенцията по вписвания. Русе общо взето запазва нивата си от миналата година за първото тримесечие, но по индикации на мрежата на „Ера България“ пазарът е доста ограничен. Това стана ясно днес от думите на Теодора Димитрова – основател и управител на „Ера България“, и Надежда Няголова от „Ера имоти Надежда“. След кратко представяне на профила на дружеството бяха оповестени и данни относно първото тримесечие на миналата година и първото тримесечие на тази. Сключените сделки преди са били 1018 на 1010 сделки. Спадът е с 0.8 %.

Повече от 50 % ръст на покупко – продажбите се отчитат през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата година в България. В средата на миналата година пазарът през половината от март месец бе засегнат от въведените ограничителни мерки поради пандемията от коронавирус.

Повече от 40 % ръст се наблюдава при продавачите през 2021 година. Като цяло тенденцията е на възход. Продължава и тенденцията през отминалите години за все повече купувачи, които искат да инвестират в недвижими имоти.

Голяма част от сделките са за имоти в новостроящи се сгради. Интересът към новото строителство през последните години е засилен.

В бизнес закуската на тема „Домът утре“ в Русе, организирана за поредна година от водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, на едно място се събраха утвърдени имена от сектора – брокери, инвеститори, строители, архитекти и специалисти от браншови организации и институции. В нея участваха заместник – кметът на Община Русе Магдалина Илиева, Кристиян Вълчев – началник на отдел „Общинска собственост и земеделие“ в Община Русе, представители на „Пощенска банка“ и регионални агенции за недвижими имоти. Даниела Иванова от „Пощенска банка“ на своя ред коментира пазара на кредитите за физически лица и отговори на въпроси от инвеститори.

Сподели:

Още новини от деня