мухъл влага

Течащ покрив в апартамента – как да постъпим?

Течащ покрив в апартамента – това е проблем, който засяга доста хора, които имат къща или живеят на последния етаж в кооперация или жилищен блок

На нашата редакционна поща пристигна писмо относно поискана помощ за течащ покрив:

“ Аз живея на улица „Незабравка“18, (на 5-ти етаж) в гр. Н….., а през  лятото на 2016 г., покривът над апартамента ни беше ремонтиран.
После през зимата на 2018 година направихме скъп ремонт в апартамента сложихме окачени тавани.
Но сега 2019 година, след зимата, покривът започна да тече! Целият ден капе вода от тавана и от тежестта на водата той започна да пропада! Какво да направим?“

Много неприятна ситуация, която може да се случи на всекиго.

 В този случай при течащ покрив в апартамента препоръчваме Ви да направите следното:

1. Тъй като вредите са причинени на имуществото и здравето на хората, живеещи в апартамента, е необходимо да се направи оценка на стойността на увреденото имущество въз основа на изготвени актове за инспекция на жилищни помещения. За това трябва да се свържете със специализирана експертна институция.

2. След получаване на резултатите от проучването на специалист, се изготвя експертиза от контролно-надзорния орган и се предявява иск за обезщетение за причинената вреда. Искът трябва да съдържа подробно описание на ситуацията, копия от докладите от инспекцията на експертите.

3. Искът трябва да бъде изпратен на адреса на дружеството или фирмата, която е направила ремонта на покрива. В рамките на десет дни трябва да се получи отговор.

4. Ако след изтичането на този срок искът не е удовлетворен, трябва се заведе дело в съда. Ние препоръчваме да действате решително и да стигнете до края, за да не страдате от течащия покрив в апартамента си.

Хубаво е да се консултирате с адвокат, който е специалист в тази сфера, за проблема. Това е важно, за да имате яснота по въпроса. По този начин ще бъдете сигурни, че нещо може да се направи по въпроса.

Сподели:

Още новини от деня