ТИЦ – Русе посетен от 3335 души през 2017-а

През годината ОП „Русе арт“ чрез Туристически информационен център води дневник на посетителите в туристическия център. До 31 декември 2017 г. ТИЦ са посетили общо 3335 души, от които 985 български граждани, а 2350 са били чуждестранните граждани. От потърсилите услуги 2802 души са имали необходимост от информация за града и забележителностите в региона, а 476 души са поискали информация за културния афиш на Русе.

В профила на посетителите в ТИЦ попадат, групови пътувания – туристи пътуващи с речни круизни кораби, като основните посетители са били американци, французи, австрийци германци и азиатци. Индивидуалните туристи са с преобладаваща румънска, испанска и руска националност, както и от азиатските страни.

С оглед на проявения интерес, често задаваните въпроси и обратната връзка с посетителите могат да бъдат изведени следните изводи:

Най-много посетители в ТИЦ са отчетени в периода от началото на месец март до средата на месец ноември. През месец март основно е била търсена информация за културния афиш в общината и програмата на Мартенски музикални дни. През този месец е била търсена и информация за културно-историческите забележителности в Русе и региона, макар и в по-малък обем. През месеците май и юни особен интерес бе проявен към туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и традиционния Русенски карнавал.

През 2017 година посетителите на ТИЦ са практикували културно-исторически, еко, събитиен и уикенд туризъм. През активния летен сезон от май до август, туристите са търсили информация основно за културно-исторически обекти, природни забележителности, експозициите на РИМ Русе, начини за предвижване до други населени места, както и до намиращи се в близост до града туристически места като Басарбовски скален манастир, ПП „Русенски лом“ и пещерата “Орлова чука”. Освен това имаше запитвания и за Музея на транспорта. Засилен интерес към гореспоменатите обекти имаше по време на национални, официални празници и почивни дни.

Сподели:

Още новини от деня