радиатор отопление

Топлофикация Русе предвижда спиране на парното преди Великден с възможност за удължаване на отоплителния сезон за желаещите

Време за прочитане: < 1 мин.

„Поетапното спиране на топлоподаването в гр. Русе вероятно ще се осъществи в периода 26.04.2021г. – 27.04.2021 г. непосредствено преди почивните дни на Великден.“ обяви изпълнителният директор на Топлофикация Русе инж. Севдалин Желев.

Инж. Желев обясни, че сроковете не са 100% сигурни, защото все още температурите се колебаят в твърде големи граници и нестабилното време прави точното прогнозиране на края на отоплителния сезон невъзможно.

„В случай, че живущите в сграда етажна собственост не желаят топлоподаването да им бъде спирано, трябва да входират в клиентския ни център протокол от Общо събрание на етажната собственост с решение за удължаване на ползването на централно отопление. Решението трябва да е взето с мнозинство от над 66% от собствениците“ обясни инж. Желев.

Инж. Желев каза, че клиенти, които желаят да използват централно отопление самостоятелно, следва да входират писмо в Топлофикация Русе, в което да заявят желанието си.

„След края на отоплителния сезон и пълното прекратяване на топлоподаването към абонатите, ще стартира изготвянето на изравнителните сметки. Първата стъпка е извършването на годишния отчет. Призоваваме клиентите да осигурят достъп на отчетниците, за да ни помогнат да изготвим коректни изравнителни сметки.“ отправи призив инж. Желев.

Напомняме, че за да се пристъпи към изключване на отоплението, трябва 3 последователни дни със средноденонощни температури над 12 градуса и прогноза за затопляне.

Сподели:

Още новини от деня