Община и Топлофикация заедно за въздуха на русенци

„Топлофикация Русе“ с европейска визия за модернизация

Време за прочитане: 2 мин.
Топлофикация Русе предлага варианти за дистанционно отчитане, за да улесни клиентите си

„Инвестициите на Топлофикация Русе са насочени към повишаване на енергийната ефективност и използване на по-екологични горива, за да произвеждаме чиста и „зелена“ енергия. Влагаме средства в поддържане на изправното състояние на съоръженията ни. Миналата година закупихме три газови когенератора, за да реализираме намерение постепенно да заменим въглищата с природен газ. Тази инвестиция ще допринесе за още по-екологично производство на енергия“.

Това каза инж. Севдалин Желев, директор на „Топлофикация Русе“.

Той посочи, че опазването на околната среда е основен фокус на тяхното производство.

„Екологосъобразният начин на работа е важен елемент от политиката на предприятието. При нас се прилагат строги мерки за изпълнение на екологичните изисквания и намаляване на емисиите във въздуха. Ние всекидневно работим за оптимизиране на производствената дейност“, заяви инж. Желев.

„Чрез замяна на част от въглищата с природния газ, ще намалим чувствително въглеродните емисии. Газификацията ще се отрази положително както на гр. Русе, така и на екологичните и финансови резултати на Топлофикация Русе.„, каза директорът на топлофикацията.

Той обясни, че през последните години се увеличава цената на емисиите, които трябва да плащат за производството на енергия от въглища. Това за тях вече е икономически нерентабилно и трудно плащат тези суми. „Имаме много работа по проекта ни за преминаване към природен газ през лятото. Тези наши инвестиции ще повлияят положително върху дейността ни и опазването на чистия въздух в гр. Русе“, каза инж. Желев.

„Ние имаме европейска визия за развитие на предприятието.“, категоричен бе инж. Желев.

Относно клиентската политика на „Топлофикация Русе“, директорът на предприятието посочи, че при разработването и се водят от потребностите на клиентите, нормативната национална и европейска политика за енергийна ефективност и опазване на околната среда.

„Нашата цел е да спечелим доверието на все повече русенци, чрез подобряване на качеството на услугите ни и повишаване на степента на потребителска удовлетвореност“, каза инж. Желев.

Инж. Желев посочи, че работят в синхрон с политиката на Европейския съюз за създаване на нисковъглеродна икономика и чисто производство на енергия.

„След края на отоплителния сезон започваме нашите планови ремонтни дейности , които ще гарантират по – качествено топлоподаване през зимата. Профилактиката е задължителна всяка година, за да поддържаме в изправно състояние съоръженията ни. Където се налага, ще направим ремонти и по топлопреносната мрежа и абонатните станции.“, заяви инж. Севдалин Желев.

Сподели:

Още новини от деня