imoti ruse жилище кухня

ТОП 4 грешки при ремонт на кухня или не правете така

Всяко жилище има кухня и ние не можем без това помещения, но поради спецификата на дейностите в него, то най-бързо се амортизира

Кухнята, със сигурност, е стая в апартамента и е най-лесно там да направите грешки, които да Ви напомня за себе си и да Ви дразни много години.

В тази статия представяме ТОП 4 на обективните грешки при ремонт на кухнята и алтернативни правилни варианти.

1.Плочки близо до шкафовете и мивките в комбинация с ламинат.

Противно на общоприетото схващане, висококачественият ламинат може да издържи натоварването в кухнята, ако не е наводнен случайно. Обикновено се слагат плочки на целия под в кухнята и те наистина се вписват по-добре. Имайки това предвид, някои хора слагат плочки близо до шкафовете и мивката и после преминават чрез Т-образен праг към ламинат. Грешка.

Тези прагове изглеждат ужасно. Практически – зоната на замърсяване в кухнята е много повече от 0,5 метра от шкафовете и мивката. Всъщност мръсотията се разпространява из кухнята, а мястото, където се срещат ламината и плочките, е точно в зоната на замърсяване. Така ще бъде запушена с мръсотия и влага. В резултат на това, вместо да се подобри практичността на кухненското помещение, тази зона го влошава, направо развалят цялата кухня.

Алтернатива: или плочки в кухнята, или ламинат в цялата кухня.

2.Грешка при избора на цвят за кухненския плот.

В продължение на темата с пода, трябва да има правилен избор на цвят за кухненския плот. Най-добрият цвят е тъмносив антрацит. На по-светлите повърхности ще се виждат ясно всички тъмни петна, както и на черен цвят, всяко петно от суха вода ще бъде видимо.

Черният гланц е най-непрактичният цвят, много хора от практика вече знаят. Но по някаква причина продължават да купуват плотове в този цвят. Те изглеждат добре само когато са чисти, но никога не са чисти. Дори и да избършете такава повърхност, водните петна ще останат върху нея – ще трябва да се запасите с кърпи от микрофибър.

Алтернатива: бял или много светъл кухненски плот.

3.Шкафчета с лоши механизми за затваряне.

Всякакви шкафчета има за кухни се продават, но отделете внимание на техните механизми. В някои случаи те доста бързо се развалят, а и не могат лесно да се ремонтират. По-качествените шкафчета са по-скъпи, но пък държат по-дълго време и не се повреждат лесно.

4.Най-честата грешка – не правете интериорно кухнята до тавана. Много хора слагат до тавана горни шкафове. Те рядко се използва и в горната част се натрупват боклук, прах и мазнини. Все пак, интериорно мебелите в кухнята до тавана изглежда готино. Прави се икономия, но не винаги е най добрия вариант особено ако помещението е малко.

Сподели: