метро русе 20 години 1

Точно преди 20 години МЕТРО Русе отваря врати

Точно преди 20 години, на 18 март 1999 г. МЕТРО отваря своите първи два магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи. На 30 септември, също през 1999 г., врати отваря и третият магазин от веригата – МЕТРО Русе.

Тържественото събитие по случай 20 години МЕТРО България на територията на хипермаркета в град Русе бе водено от управителя на МЕТРО Русе г-жа Мая Пачаръзова.

Празникът в МЕТРО Русе бе уважен от много гости, партньори и медии. Те бяха посрещнати от трио за класическа музика, а в програмата, по-късно, се включиха артисти от ФТТ “Найден Киров“ и ТФ „Фламинго“. Накрая, като за рожден ден, имаше и специална торта, с която да се почерпят присъстващите. Пъстро хоро се изви сред масите с гости. Вижте какво каза г-жа Мая Пачаръзова :

„Уважаеми приятели, партньори и колеги,

За мен е удоволствие да ви приветствам на тържеството по случай 20 години от създаването на МЕТРО България и от откриването на МЕТРО Русе.

Радвам се, че сте наши гости именно на 30 септември – точната дата, на която преди 20 години МЕТРО Русе отвори врати.

За 20 години МЕТРО превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие. Промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

За 20 години извървяхме много път, за да бъдем по-близо до своите професионални клиенти.

Помогнахме на хиляди български производители да развият своя бизнес на локалните пазари и да намерят признание в Европа и по света.

Ефективна система за доставки снабдява нашите клиенти с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За 20 години постигнахме много. Получихме признанието „Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложим по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за нашите клиенти

метро русе 20 години 3

Днес, на прага на третото ни десетилетие, ние, в МЕТРО Русе бихме искали да се похвалим с една сериозна инвестиция от близо 3.5 милиона лева на нашата компания в магазина ни. МЕТРО Русе вече разполага с най-модерната екосъбразна хладилна инсталация, работеща изцяло с СО2 – без вредни емисии за околната среда. Система, която позволява комфортно пазаруване в студените отдели на магазина чрез специални витрини с отделни вратички.

Още едно екосъобразно решение позволява на МЕТРО Русе да оползотворява отдадената топлина от хладилната система за затоплянето на водата, която използваме в магазина.

метро русе 20 години 3

В допълнение – инсталирахме нови касови апарати в касова зона; обновихме паркинга си с ново, модерно LED осветление и освежихме магазина си отвън. Всичко това е направено с грижа и мисъл за клиентите, за тяхното по-комфортно и удобно пазаруване.

Защото днес, както и преди 20 години, ние от МЕТРО България не работим за себе си, а за хилядите си клиенти в Русе и цялата страна.

И в това е нашето обещание и нашият ангажимент към всички вас за следващите 20 години!

Честит рожден ден на МЕТРО България и МЕТРО Русе! Този празник е и на всички вас!“

метро русе 20 години 3

За 20 години, най-големият търговец на едро в България, превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магзина на МЕТРО в страната  осигуряватт на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения за техния бизнес – повече от 40 000 хранителни и нехранителни продукти от България и света, под един покрив, с гарантирана проследимост и високо качество, на конкурентна цена. Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестраннни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните ни Био отдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига, над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти – на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието „Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.

Сподели: