Традиционният годишен концерт на танцова формация „Фламинго“ тази година започна със светлинно шоу - танц + ВИДЕО

Традиционният годишен концерт на танцова формация „Фламинго“ тази година започна със светлинно шоу – танц + ВИДЕО

Днес се състоя годишният концерт на танцова формация „Фламинго“ за 2019 година, който започна с уникално светлинно шоу – танц.

От една година вече танцова формация „Фламинго“ Русе има репетиционни, в които деца и възрастни се обучават да танцуват. Управителят на школата, г-н Цветелин Ненов, сподели че работата на школата в кварталите „Дружба“  и „Чародейка“, където днес се намира центъра, не е прекъсвала от 1997 година. Началото е сложено като спортна дейност. Тогава, под негово ръководство се изучават латино и стандартни танци.  В последствие се реализира идеята за създаване на една целокупна танцова школа. Обучението включва освен спортните и народни танци, ориенталски танци и пр.

В новите помещения на школата се предлагат различни форми на спортните танци: танго джъмпс, бънджи, въздушна аеробика, канго джъмпс за деца, фитбол и такива различни спортни компетенции, близки до аеробиката.

Той добави, че в изучаването на народни танци интересът е заложен генетично у българите. Докато към съвременните спортни компетенции – канго, ластици, латино, балет и пр. има потенциал и интереса към тях може да се задоволява с разширението.

Цветелин Ненов сподели, че най-близки до неговата същност са му танците: самба, ча-ча-ча, виенски валс, танго. Съобразно опитът, който вече има, любим танц му е добре поставения, придружен от мелодия и създаваща настроение. Танца идва от сърцето и стига до сърцето!

Канев Център към Русенския университет днес бе изпълнен с детски глъч и родители, придружаващи своите деца. На входа се бяха се изправили два огромни добронамерени плюшени мечока, посрещащи гостите. Деца и възрастни се снимаха и закачаха с доброжелателните великани.

Повече за ТШ „Фламинго“ – вижте тук.

Вижте част от концерта:

Сподели:

Още новини от деня