Традиционният фестивал на любителското изкуство „Талантът възраст няма“ бе открит сега

Традиционният фестивал на любителското изкуство „Талантът възраст няма“ бе открит сега в зала „Филхармония“. В двадесет и второто издание участват най-добрите художествени колективи на възрастните хора от всички общини на Русенска област, от крайдунавски градове, Румъния, Молдова, Украйна. Организатор е „Съюз на пенсионерите 2004“.

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред гостите на традиционния фестивал на любителското изкуство „Талантът възраст няма“, в който ежегодно участват най-добрите художествени колективи на възрастните хора от всички общини на Русенска област, както и от крайдунавските градове на северната ни съседка.
Заместник областният управител изказа благодарност на председателя на „Съюза на пенсионерите 2004“ инж. Йордан Казаков и на хората около него за поканата да бъде част от настоящия празник, както и за вложения труд и добрата организация на събитието. Той отправи пожелания към всички присъстващи за здраве, защото то е в основата на пълноценния живот, а също така ни дава бодър и млад дух.

„Присъствието на народни представители, на държавната и местната власт е уважение към Вас и Вашата възраст, труд и опит, от който все още всички ние имаме нужда! Още веднъж Ви пожелавам да сте здрави, за да може да се радвате на хубавите моменти, които животът още Ви поднася!“ допълни г-н Колев, който връчи и поздравителен адрес на инж. Йордан Казаков от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров.

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов.
Сред официалните лица бяха още народните представители от 19-ти МИР г-н Искрен Веселинов и г-н Пенчо Милков, представители на Община Русе и на международна асоциация „Дунавска мрежа за Европа“ (DANET), както и председателят на Управителния съвет на Русенска стопанска камара проф. д.н. Красимир Ениманев.

Народният представител от БСП, Пенчо Милков поднесе поздравителен адрес към участниците, в който се казва: „С ежегодната си родолюбива инициатива Вие запазвате жив колективния дух, не само сред възрастните хора, Вие допринасяте за един дух на оптимизъм и чувство за общност сред всички нас. Вашата мисия да привличате все повече привърженици на музикалното и певческото изкуство, заслужава голямо внимание и почит. Благодаря Ви, че ни разкривате необятния свят на музиката, изпълнен с хармония и красота и подхранвате любовта към нея.“

Събитието ще продължи и през утрешния ден отново в зала „Филхармония“, като всеки желаещ ще може да разгледа и изложба, посветена на дейността на пенсионерските организации от територията на община Сливо поле във фоайето на Дома на културата.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"