Традиционният Orient Express Bicycle Tour наближава Русе

Традиционният Orient Express Bicycle Tour наближава Русе

На 20 август следобед в Русе ще пристигне голяма група от велосипедисти от традиционния Orient Express Bicycle Tour. Това съобщиха организаторите, които за седемнадесета година биват посрещани в Русе. В момента велосипедистите пътуват по маршрута „Пътуване с велосипед с Влад и са в планините на Румъния. На 18 август те ще бъдат в Букурещ. Предстои от 20 август велосипедистите да навлязат в 4-ия етап от пътуването, наречен „В Ориента“.

Над 20 възрастни мъже и жени от различни държави ще пренощуват в околностите на града ни, за да продължат по пътя си от Париж до Варна. Камион и микробуси съпровождат групата. Финишът е 29-и август в Истанбул.

Приключението на колела е със средна трудност и е вдъхновено от влака „Ориент Експрес” и следва първоначалния му маршрут. То е разделено на 4 етапа с обща дължина над 3780 км. между градовете Париж и Истанбул. Стартът за опитните участници от САЩ и Канада + помощен и организационен екип бе даден на 10 юли до Гара „Изток“ във френската столица /б. р. оттам е тръгвал легендарният влак/. Преминава се през общо 8 държави и за 51 дни /12 почивни/ се стига до турския мегаполис. Разходите за пътешествието във всичките му 4 етапа започват от 12 900 евро /за сравнение – преди 14 години сумата бе 6300 евро/. В сумите за най – скъпия пакет са включени и настанявания в старите Grand Orient Express hotel във Виена, Букурещ и Будапеща.

Предвидена е възможност участниците да избират и етапи, където да карат велосипед.

Сподели: