Традиционни игри от България, Турция, Мароко, Ливан, Италия, Португалия и Испания ще представят доброволци на сдружение "Вдъхновение" на 22 и 23 юни

Традиционни игри от България, Турция, Мароко, Ливан, Италия, Португалия и Испания ще представят доброволци на сдружение „Вдъхновение“ на 22 и 23 юни

Участниците в доброволческия екип на сдружение „Вдъхновение“, за които писахме по-рано тази седмица организират традиционни игри в парка зад Вазата на 22 и 23 юни от 10:00 ч. до 13:00 ч.

Заповядайте малки, големи и семейства, за да играем заедно традиционни игри от България, Турция, Мароко, Ливан, Италия, Португалия и Испания.

Дейността е част от акредитиран проект № 2023-1-BG01-ESC51-VTJ-000147607 на Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК.

На 15 юни, 18 младежи от България, Турция, Мароко, Ливан, Италия, Португалия и Испания, започнаха своето участие в доброволчески екип, финансиран от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК. Проекта е на Сдружение „Вдъхновение“ и е част от дейностите по акредитиран проект № 2023-1-BG01-ESC51-VTJ-000147607. Доброволците ще останат в Русе 30 дни, а цел на тяхната доброволческа дейност е участие в редица изнесени събития и уъркшопи с деца и младежи, обединени в „младежки хепънинг“. Ще се реализират разнообразни дейности в сферата на уличното изкуство, спорта и неформалното образование. Доброволците ще реализират и собствени дейности – уъркшопи, интересни образователни игри и др. Същевременно с всичко това тяхна основна дейност ще бъде да популяризират доброволчеството и възможностите, предлагани от европейските образователни програми, за да въвлекат повече млади хора да се включват в подобни дейности. Службата на доброволците започна с въвеждащо обучение за запознаване с екипа и предстоящите дейности и продължава със „среща“ с българския език и азбука. Очакват ни интересни срещи и занимания с доброволците, следете за информация и събития на Facebook и Instagram страницата на Сдружение „Вдъхновение“.

Сподели: