Традиционното русенско коледуване с участието на коледарски групи от читалищата в Сандрово, „Средна кула” и Тетово започна сега

Време за прочитане: < 1 мин.

Коледарски песни и коледни обичаи завладяха днес центъра на Русе в присъствието на десетки граждани. Коледарски групи от читалищата в с. Сандрово, кв. „Средна кула” и с. Тетово пресъздадоха по стара традиция част от характерните за Бъдни вечер обичаи, като наричаха за здраве, берекет и благополучие.

Шествието на коледарите премина по три лъча – от Градските хали, от пл. „Ал. Батенберг“ и от пл. „Хан Крум“ в посока Централен площад – пред „Хепи“, където заместник-кметът инж. Димитър Наков ги посрещна, връчи им дарове и пожела на всички светли празници, здраве и благополучие през новата година. Събитието уважиха още главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска и заместник-кметът Иван Григоров.

Всички участници и гости имаха възможността да опитат от традиционната коледна баница, осигурена за поредна година от хлебопекарна „Филаделфия“. Събитието е част от Коледно-новогодишния фестивал, организиран от Община Русе.

Сподели:

Още новини от деня