Транспортното обслужване в община Ценово се подобрява

Транспортното обслужване в община Ценово се подобрява

От 1 ноември се открива нова автобусна линия, която значително ще подобри транспортното обслужване на населените места в община Ценово. По този начин и жителите  от селата, които са  с по-малобройно население, ще имат удобна връзка не само с общинския център, но и с по-големите градове в района – Русе, Бяла и Свищов. Автобусите ще се движат по линията от Беляново до Бяла всеки ден. В делнични дни са предвидени по два курса, а в празнични и почивни – по един в обедните часове. Маршрутното разписание вече е съгласувано и одобрено от областния управител на Русенска област. Бусовете ще преминават през селата Кривина, Новград, Караманово, Пиперково, Белцов, Ценово и Долна Студена.

„Автобусната линия е много добра социална придобивка за жителите на селата. Часовият график е съобразен с общинската транспортна схема като е предвидена възможност за прикачване в направление към Русе и Свищов. Повечето от жителите в селата са на пенсионна възраст и основният им начин на придвижване вече е с обществен превоз“, уточни зам.-кметът на община Ценово Цветомир Петров.

Срокът на договора между Община Ценово и транспортната фирма е сключен  за срок от две години. Поради намалелия поток от пътници през последните години общинската администрация в Ценово ще кандидатства през следващата година пред Министерството на транспорта за субсидиране на линията, която попада в граничните райони.

Сподели:

Още новини от деня