Траян Тотев: С някои съратници решихме да обжалваме в съда вписването на резултатите от конгреса

Траян Тотев: С някои съратници решихме да обжалваме в съда вписването на резултатите от конгреса

Организацията заема голяма част от моя живот във всеки негов аспект. С надежда и желание за по-доброто бъдеще на ВМРОотидохме и на последния IX извънреден конгрес.

За съжаление този конгрес беше опорочен от редица нелегитимно изпълнени процедури. Много хора, като мен, попаднали в списъка с членове на Организационен съвет, предложен от Ангел Джамбазки, не бяха допуснати от водещите на конгреса до отделно гласуване при избора на ръководни органи, въпреки множеството номинации. Но имаше и хора от същия списък, които се подложиха на гласуване.

Редица области НЕ получиха представителство в ръководните органи на Организацията, като областите Разград и Силистра, за които отговарях като организатор. За Русе бяха избрани само лично лоялни на Красимир Каракачанов хора. Без значение беше активността през годините между конгресите.

Изобщо в името на едноличната власт бяха нарушени множество принципи – и уставни, и морални.

Аз съм сред хората, които ще продължат борбата за по-добро бъдеще на Организацията, затова с някои съратници решихме да обжалваме в съда вписването на резултатите от конгреса. Борбата продължава, заяви бившият областен координатор на ВМРО за Русенска област Траян Тотев.

Сподели: