Тревата за националния стадион в Букурещ идва от гюргевско село

Тревата за националния стадион в Букурещ идва от гюргевско село

Стадион „Национална арена“ в Букурещ имаше досега тревна настилка, внесена от Холандия, Италия, Австрия или Унгария. Понастоящем стадионът се сдоби с настилка, създадена в окръг Гюргево. Тревата е засята през септември 2016 година на терена на фирма, специализирана в тази сфера, находяща се в село Събърени / Săbăreni/. Цената на цялото тревно покритие е по – ниска от 100 000 евро!

Преди това настилката е доставяна от чужбина на поне двойно по – висока цена от посочената. Размерът на тревните рулони е поне 6 метра дължина и 1.5 метра ширина. Това е голямо значение при събирането и поставянето и, защото се извършва изцяло механизирано. Производителите на тревата отбелязват, че трайността на настилката зависи от броя мачове, който ще се играят върух нея и от правилната поддръжка. Самата фирма не осигурява поддръжката, отводняването и поливането на тревата след поставянето й, защото с тази дейност се занимават други специализирани в съответната сфера дружества с достатъчен опит.

Вероятно уточнението се прави за избягване на ситуации като скандала с тревната настилка на стадион „Марин Анастасович“ в Гюргево, където бе направена рекламация за качеството на тревната настилка. То се отразило на качеството на футболната игра.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"