далян уроци по плуване за деца

Треньори от СК Триатлон „Далян“ Русе ще обучават русенски деца в първоначални умения да плуват

За пета поредна година екипът от СК Триатлон „Далян“ откри лятната си програма „Научи се да плуваш“, която е част от календара на Министерството на младежта и спорта. Три са спортните клубове в страната, одобрени да обучават деца  от 1 до 4-ти клас от училищата. След завършването на курса, добре справилите се, ще получат сертификат, поясни старши треньорът по плуване и собственик на спортния клуб г-жа Меглена Ангелова.

Програма „Научи се да плуваш” е разработена в изпълнение на Концепция за насърчаване развитието на спорта за всички – основен документ за реализиране на един от приоритетите в дейността на Министерството на младежта и спорта (ММС). Програмата е в съответствие с целта и основните задачи на Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012-2022 г. и изпълнява целите и мерките, заложени в Програмата за управление на Правителството на Република България 2017-2021 г. Разработена е на основата на приемственост, в съответствие с утвърдените практики и традиции в организиране и провеждане на обучение по плуване на деца през последните години.

С изпълнение на Програмата се реализират възможностите, които дава обучението по плуване за предпазване и оказване на адекватна помощ при инциденти във водата, както и за ограничаване на смъртността сред децата вследствие на удавяне.

Деветдесет деца от русенското СУ “Васил Левски“ в периода от 11 юни до 15 август 2018 година ще имат възможност да придобият началните умения да плуват. Трима треньори от СК се ангажират ежедневно да обучават разделените в шест групи подрастващи.

далян плуване олимпия басейн треньори

Ентусиазирани родители и деца се бяха събрали в ранната утрин днес на открития басейн „Олимпия“ в квартал „Дружба“ Русе, за да започнат заедно програмата. Тази част от русенските деца са щастливци, че имат възможност това лято да се научат да плуват, неоспорима необходимост за всеки живеещ край голямата река Дунав.

Сподели:

Още новини от деня