Треньорски рокади в „Дунав“, „Драконите“ оптимизират работата в клуба за по-добро развитие на своите таланти

Треньорски рокади в „Дунав“, „Драконите“ оптимизират работата в клуба за по-добро развитие на своите таланти

От пролетния полусезон представителният отбор на „Дунав“ ще се води от треньорски тандем между Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. Помощник остава Диян Димов, който има вече и по-широка роля в клуба като спортно-технически представител в УС на „Драконите“. Досегашният старши треньор на първия тим Илиян Памуков става селекционер на Академията.

Рокадата е продиктувана от оптимизиране на ресурса в клуба и нуждата от фокус върху работата в Академията, където ще бъдат използвани безспорния опит и качества на Памуков в селектирането и подготовката на млади таланти.

Ивайло Кирилов и Мартин Друмев ще водят и 17-годишните юноши, които са в Елитната група в тази възраст. На мястото на Мартин Цирков начело на момчетата до 15 г. застава Илиян Памуков. Цирков ще се съсредоточи изцяло в работата с мъжкия отбор и управлението и реформите в Академията.

В същото време представителният тим разширява своя екип и с наличните треньори в школата, което ще позволи по-сериозна индивидуална работа със състезателите. Променя се цялостната философия на работата в Академията на клуба, като стремежът е да се окомплектова треньорски екип за всеки набор, за да се наблегне върху индивидуалната подготовка на младите футболисти и осигуряването на оптимални условия за тяхното развитие.

Целта е максимално голям брой деца от Академията да се изкачват всяка година в по-големите набори и формиране в първия отбор на силно ядро от футболисти, израснали в школата на „Драконите“.

Сподели: