Третото издание на Националните дни за учене през целия живот започва от Русе

Министерството на образованието и науката организира третото издание на Национални дни за учене през целия живот, които ще се проведат в Русе от 4 до 6 октомври 2017 г. Тази инициатива е част от общоевропейските усилия за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, както и за изпълнение на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014 – 2020 година.

В програмата са включени различни събития като изложение на институциите за образование и обучение на възрастни, атрактивно представяне на придобити умения от възрастни обучаеми по различни професии, годишни награди за принос, национален форум за обсъждане на напредъка в сектора и формулиране на решения за подобряване на състоянието му, информационен ден за популяризиране на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE) и др.

Стартът на Дните ще обяви Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката по време на концерт-спектакъл, който ще започне в 17,30 ч. на 4 октомври в голямата театрална зала на Доходно здание, Русе.

Националните дни за учене през целия живот ще се проведат с активното съдействие на областния управител на област Русе и кмета на община Русе.

Събитието се организира в рамките на проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, който се изпълнява от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+“.

Сподели:

Още новини от деня