пгиу елиас канети

Трето място за отбора на ПГИУ – Русе на националното състезание „Най-добра бизнес идея“

Време за прочитане: < 1 мин.

Шест отбора с участници от различни професионални гимназии в страната мериха сили по време на националното състезание „Най-добра бизнес идея“, организирано от МОН. Младите предприемачи представяха идеи за бизнес на тема „Умен дом“. Първите три отбора бяха наградени от доц. Костадин Коларов от катедра „Предприемачество“ на УНСС с удостоверения, които им дават право на прием във висшето училище.

На първо място бе класиран проектът с идеи за удобство и сигурност в дома на учениците Александър Атанасов от ПГИ „Д-р Иван Богоров“ във Варна, Александър Горанов от ТГ „Васил Априлов“ в Червен бряг и Соти Сотирова от ПГТ „Алеко Константинов“ в Поморие.

Втори са Василиа Петрова от ПГИМ „Йордан Захариев“ в Кюстендил, Владислава Грозданова от ПГИТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Петрич и Айсун Таир от ПГИ „Алеко Константинов“ в Кърджали.

На трето място е отборът на Димитър Петков от ПГИУ „Елиас Канети“ в Русе, Мириам Георгиева от ПГ „Проф. Д- р Асен Златаров“ във Видин и Емине Сиракова от ПГ „Петко Р. Славейков“ в Якоруда.

Тази година домакин на състезанието беше ПГИТ в Петрич, където беше създадена много добра организация при спазване на всички противоепидемични мерки.

Сподели:

Още новини от деня