Трето място за ученичка от ПГ по туризъм - Русе в национален конкурс за стихотворение, разказ и есе

Трето място за ученичка от ПГ по туризъм – Русе в национален конкурс за стихотворение, разказ и есе

Трето място за ученичка от ПГ по туризъм - Русе в национален конкурс за стихотворение, разказ и есе

ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ участва в  националния конкурс за стихотворение, разказ и есе „Планетата Земя – безценен дар“, който е част от Международния екологичен форум „Сребърна 2020“.Конкурсът е организиран от РУО – Силистра, Националния дворец на децата и ОДК – Силистра, в партньорство с РИОСВ – Русе, Фондация „Еврика“, Съюза за защита на природата в България и Община Силистра. 

Целта на конкурса е да съдейства за формиране на гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на  природата, като засили интереса на учениците към проблемите на екологията и популяризира уникалното природно богатство и забележителностите на българската  природа.

Екологичният ученически конкурс се провежда за 29-та поредна година, за да предостави възможност за изява на творческите таланти на учениците в областта на поезията и прозата, като популяризира творбите им и стимулира дарбите им. Тази година в конкурса се включиха над 105 ученици от цялата страна в три възрастови групи. 

От ПГ по туризъм – Русе, в категория „Есе“ участва Моника Великова от 8 Б клас. В своята творба тя акцентира върху опазването на природното богатство на България. Компетентното жури на конкурса я класира на ТРЕТО МЯСТО. На участничката заслужено са отредени грамота, книга и предметни награди.

Училищното ръководство поздравява Моника и нейния ръководител – г-жа Биляна Николова, за успеха! Пожелава им следващи награди!

Сподели:

Още новини от деня