одмвр русе лого полиция мвр

Трима наркотици спряха русенските полицаи

Време за прочитане: 2 мин.

Трима са установени от полицията да управляват автомобили с положителни проби наркотици по време на полицейската операция в малките населени места. По случаите са започнати досъдебни производства.


На 30 май около 22:30 часа служители от Второ РУ и сектор Пътна полиция са извършили проверка на лек автомобил в с. Николово, на кръстовище между ул. Липник и ул. Руй планина. В хода на действията им е установено, че лек автомобил с марка „Опел“, модел „Корса“ с русенска регистрация се управлява от 20-годишен водач, като при направена проба с техническо средство е показал положителен резултат за употреба на наркотици (канабис). 20-годишният е дал проби за изследване в медицинско заведение. Случаят е документиран, като е образувано досъдебно производство, с оглед престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. 

На 31 май около 02:35 ч. на ул. Христо Г. Данов в Русе, екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил „Ауди“ с русенска регистрация, при която като водач е установен 21-годишен. В хода на проверката е полицаите са се усъмнили, че водачът е под въздействието на наркотични вещества и са потърсили съдействие от колегите си от пътна полиция, за да бъде тестван. Пробата с техническо средство е потвърдила съмненията на униформените, като уредът е отчел положителен резултат за упогтреба на метамфетамин и амфетамин. Те са конвоирали 21-годишния до болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да му бъде взета кръвна проба и урина за изследване. Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай, който е започнал бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.


На 30 май около 23:35 ч. в с. Басарбово на ул. „Св.Св. Кирил и Методий“, екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил „Волво“ с русенска регистрация, управляван от 24-годишен, като поведението на водача усъмнило полицаите, че той е под въздействие на наркотици, което наложило да бъде потърсено съдействие от дежурен екип пътни полицаи. При направен тест с техническо средство, уредът отчел положителен резултат за употреба на канабис. Младият мъж е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дал проби за изследване. Констатираното от униформените е документирано и по случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Сподели:

Още новини от деня