ваксини

Трима оздравели и двама заразени с COVID-19 за 24 часа в Русенска област

Трима оздравели и двама заразени с COVID-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за изминалото денонощие. По един нов случай има в общините Борово и Ветово. В населените места от общините Русе, Бяла, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма заболели за последните 24 часа. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в Русенско достигнаха 14235, а преболедувалите 13219. Активните случаи са 113. По последни данни намиращите се на болнично лечение в Русенско са 45 души, като 14 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 204, от които 34 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 903, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. През вчерашния ден няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. 517 от тях са мъже, 386 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно с Варна, Враца, Кюстендил и Плевен. Разликата между повечето области е едва от по няколко случая, като в над половината от областите няма заразени с коронавирусна инфекция. Става дума за 17 региона – Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, София (област), Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

До момента в областта са извършени 43073 имунизации, като повторна доза са получили 19678 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. От утре отново в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе ще има „зелен коридор“. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни там от 8.00  до 15.00 часа всеки делничен ден през идната седмица.

Сподели: