съдебна палата русе

Трима осъдени на пробация след опит за грабеж с бутафорни пистолети в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

На 10 януари 2020 hforkd около 22:20 часа, чрез единния номер за спешни повиквания – 112, в полицията е подаден сигнал за извършен опит за грабеж в пункт за спортни залагания на бул. Липник в Русе. Двама души влезли в пункта с маски и пистолети, които насочили към служителката в обекта и клиент, като поискали парите от касата.  Жената отказала да даде парите, а двамата нападатели напуснали пункта и изчезнали в неизвестна посока. Веднага след получаване на информацията са предприети действия по изясняване на случая и установяване на извършителите. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на криминална полиция в Първо РУ, както и от реализираните множество процесуално-следствени действия за документиране и изясняване на извършеното престъпление, като автори на деянието са установени двама младежи от Русе на 17 г., ученици в Русе, които не са известни на полицията до момента с криминални прояви. Те са били задържани вчера за срок до 24 часа по ЗМВР.


Работата на полицията по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе, в хода на образуваното досъдебно производство.

Преди дни Районният съд в Русе наложи на учениците С.Д.Д., М.А.И. и Д. С. Ч. наказание „Пробация“  чрез прилагане на пробационни мерки с различна продължителност.

М. И. е осъден за това, че на 10.01.2020 г. в гр. Русе, като непълнолетен, след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, като помагач, умишлено улеснил непълнолетния Д. /извършител/ да си послужи с официален документ, издаден за друго лице – лична карта № 647712639, издадена на В. Й. Б. от гр.Русе, с цел да заблуди длъжностно лице – продавач консултант в магазин за продажба на сигнално газови пистолети в гр.Русе, бул.“Цар Освободител“ № 13-ЦОП.

Районният съд в Русе отне в полза на държавата предупредителен, сигнален пистолет „EKOL Firat Magnum“ с № EF-16120919, калибър 9 мм., предупредителен, сигнален пистолет „EKOLSPECIAL“ с № EV-1421383, калибър 9 мм, както и 4 стреляни гилзи 9 мм.

Сподели:

Още новини от деня