вируси атакуват човека

Трима от беленска фирма са заразени с коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже на възраст между 29 и 57 години, като трима от тях са от гр. Бяла. И тримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Другият мъж, който е на 57-годишна възраст, е от гр. Русе. Той е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, като за момента е в стабилно състояние, но е с бронхопневмония.

Между трите случая от вчера в Бяла е установена епидемична връзка. Оказва се, че те както и други два случая от преди няколко дни са контактни помежду си, тъй като са работещи в една и съща фирма. Със заповед на Регионалната здравна инспекция временно е преустановена дейността на фирмата с цел извършване на основна дезинфекция на всички помещения. Паралелно от РЗИ се провежда и епидемиологично проучване за установяване на всички контактни лица.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 268, като активните случаи са 86. От тях 30 са на болнично лечение, а другите 56 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа още пет души от областта са преборили коронавирусната инфекция, което означава, че от началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 169.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. По-детайлна информация очаквайте по-късно през деня.

Сподели:

Още новини от деня